Praktikák, igen, igen...sok van. Például a rántás akkor nem lesz csomós nekem, ha kicsit hígabbra csinálom, és nem lobogó ételbe teszem. Állandóan keverem, és utána jól felfőzöm. Ha sietek, ezt a műveletet egy kis hideg hozzávalóval gyorsítom. Soha nem lesz csomós. De a habarás más...az nekem sosem sikerül, lehet több idő kellene a hűtésre.
Most, hogy sok időm van. (hehe..apa főzi a halászlét:-) Olvasok egy szakácskönyvet, 1947-es kiadás, vagy előbbi, csak ez volt az első oldalra írva, sok szeretettel 1947 december 24.-én. Na ebben a könyvben voltak praktikák is.
Mondjuk ez inkább mosolyogtató, mint hasznos praktika. Ha fáj a fogad, egy kis rumot a tenyeredbe teszel és az orrodon keresztül felszívod, ha nem használ ismételd meg! NA EZT NEM TANÁCSOLOM!:-)))))
De van amit igen, ha a rákot veszel, én még csak fagyasztottat vettem, de van ugye friss is. Tehát ha frissen veszed a rákot, és igazán friss, össze van húzódva, ha régebbi, akkor el van ernyedve már.
A vöröshagyma szép piros ropogós lesz, ha sütés előtt, csepp lisztbe forgatjuk.
És még van sok...
Én mostanában a mosásnál, lereszelek mosó szappant és azt adok a mosóporhoz, amiből kevesebbet használok így is, és mosószódát is használok.
Van nektek is praktikus ötletetek?
Most, hogy sok időm van. (hehe..apa főzi a halászlét:-) Olvasok egy szakácskönyvet, 1947-es kiadás, vagy előbbi, csak ez volt az első oldalra írva, sok szeretettel 1947 december 24.-én. Na ebben a könyvben voltak praktikák is.
Mondjuk ez inkább mosolyogtató, mint hasznos praktika. Ha fáj a fogad, egy kis rumot a tenyeredbe teszel és az orrodon keresztül felszívod, ha nem használ ismételd meg! NA EZT NEM TANÁCSOLOM!:-)))))
De van amit igen, ha a rákot veszel, én még csak fagyasztottat vettem, de van ugye friss is. Tehát ha frissen veszed a rákot, és igazán friss, össze van húzódva, ha régebbi, akkor el van ernyedve már.
A vöröshagyma szép piros ropogós lesz, ha sütés előtt, csepp lisztbe forgatjuk.
És még van sok...
Én mostanában a mosásnál, lereszelek mosó szappant és azt adok a mosóporhoz, amiből kevesebbet használok így is, és mosószódát is használok.
Van nektek is praktikus ötletetek?
Nem habarok és nem készítek rántást, sztem finomabb, ha sűrítésként turmixolok vagy főtt krumplival sűrítek.
VálaszTörlésEz nagyon jó ötlet, én a krémleveseket szoktam így sűríteni.
Törlés