2016. január 9., szombat

Szilvásgombóc

Mai biggyesztés : szilvás gombóc. és a maradék borsó leves.
Mindig olyan nehezen állok neki a szilvás gombócnak, pedig a végén rájövök, a legtöbb időt a krumpli pucolás vesz el.:-)
Régen vettem boltit...soha nem volt finom, még melegen meg lehetett enni, de mikor kihűl...:-(
Amit én készítek...az puha hidege is. (ha marad)
Legnagyobb bukkanó ebben a krumpli minősége. Idén eddig jófajta krumplit kaptam.
Bátran fogjatok hozzá Ti is!
1 kg krumplit megfőzök, vagy a maradék krumplipüré..
2 evő kanál búzadara, 2 tojás, 1 kávéskanál só, 2 evő kanál olaj, és itt nem tudok pontos liszt mennyiséget írni, mert ez attól függ mennyire lisztes a krumpli..Tehát kicsiket adjunk hozzá mindig, hogy olyan, lágy nyújtható tészta legyen. Kinyújtom, derelye vágóval kockára vágom, majd belerakom a fél szilvát, ha kisebb, akkor egészet, majd rakok bele egy kis fahéjjas cukrot, gombócot gyúrók, majd sós vízben kifőzöm. Pirított zsemle morzsába hempergetem, ha megfőtt, amit úgy tudok megállapítani, hogy feljön a víz tetejére a gombóc. Por cukorral, van aki tejfölt is tesz rá, tálaljuk..:-)
Jó étvágyat!
Lesz kép is, délután! :-)))
Ez nem szilvásgombóc! ;-))))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése