Hamburgerzsemle: 1 kg liszt, 4 dkg élesztő, 1 evőkanál cukor, 4 teáskanál só, 1 dl tej, 2 evőkanál olaj 5 dkg olvasztott vaj, 1 tojás + még egy a kenéshez. Még annyi langyos víz, hogy puha ruganyos tésztát kapjunk belőle. Ebből 16 db zsemle lesz. Fontos a formázás utáni kelesztés!!!!
Kipróbálom ezt is! nekünk amióta kipróbáltam a másik hamburgerzsemle-receptet, azóta az a favorit, nagyon bejött az egész családnak!
VálaszTörlésCsak egy kicsit változott a recept, mind a kettő finom, ez talán nem annyira édes! :-)
TörlésA cukrot a másikban is csökkentettem :-)
TörlésNagyon szép mosolygósak lettek!
VálaszTörlésKöszönöm Éva! :-)
TörlésTényleg, mintha mosolyognának! Játékra hívlak szeretettel:
VálaszTörléshttp://korsocska.blogspot.hu/2016/12/21-szakacsmustra-kiiras.html
Újabb játék. Nagyon egyszerű, kicsit visszarázódásra is jó.
VálaszTörléskorsocska.blogspot.hu