2016. szeptember 5., hétfő

Hamburgerzsemle

Hamburgerzsemle: 1 kg liszt, 4 dkg élesztő, 1 evőkanál cukor, 4 teáskanál só, 1 dl tej, 2 evőkanál olaj 5 dkg olvasztott vaj, 1 tojás + még egy a kenéshez. Még annyi langyos víz, hogy puha ruganyos tésztát kapjunk belőle. Ebből 16 db zsemle lesz. Fontos a formázás utáni kelesztés!!!!
 

7 megjegyzés:

  1. Kipróbálom ezt is! nekünk amióta kipróbáltam a másik hamburgerzsemle-receptet, azóta az a favorit, nagyon bejött az egész családnak!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak egy kicsit változott a recept, mind a kettő finom, ez talán nem annyira édes! :-)

      Törlés
    2. A cukrot a másikban is csökkentettem :-)

      Törlés
  2. Nagyon szép mosolygósak lettek!

    VálaszTörlés
  3. Tényleg, mintha mosolyognának! Játékra hívlak szeretettel:
    http://korsocska.blogspot.hu/2016/12/21-szakacsmustra-kiiras.html

    VálaszTörlés
  4. Újabb játék. Nagyon egyszerű, kicsit visszarázódásra is jó.
    korsocska.blogspot.hu

    VálaszTörlés