2013. november 4., hétfő

Húsgombóc leves

Ma húsgombóc levest főztem. Egyszerű, mégis finom leves.:-)

Zöldséget megpucolom, (tetszőleges, ki mit szeret) majd kis olajon, kicsit megfuttatom, hogy kijöjjön az a szép színe. Majd felengedem vízzel, sót, pici vegetát teszek bele. Elkezdem forralni a vizet, közben megcsinálom a gombócot. Fél kiló darálthúst (én most pulykából csináltam) bele teszek egy tálba, apróra vágott vöröshagymát mellé teszem, 1 tojás, só,  bors, 1 kisebb bögre rizs, majd ezt jól összedolgozom, mikor forr a leves, belerakom a kisebb gombócokat, és összefőzöm, teszek bele zellerzöldet, és jó sok petrezselymet. Míg a gombóc megfő, addig a zöldségek is puhák lesznek.:-)

Jó étvágyat!

1 megjegyzés:

  1. Sosem csináltam még, de nagyon jól hangzik! Ki kell próbálnom! :-))

    VálaszTörlés