2014. március 27., csütörtök

sztrapacska

Ez az az étel, amit nem sűrűn csinálok, pedig nagyon finom!:-) (talán a krumplireszelés miatt)

Fél kiló krumplit meghámozok, majd sajtreszelőn lereszelek, olyan 20 dkg lisztet, 2 kávés kanál sót, 1 evőkanál olajat, és annyi vizet teszek bele, hogy nokedli sűrűségű legyen. Ezt kiszaggatom, megfőzöm sós vízben. Addig 1 fej hagymát apróra vágok, megfonnyasztom, és rakok bele sok, bacon szalonnát,ezt is megsütöm, erre rámerem a nokedlit, teszek hozzá egy pohár tejfölt, és egy bryndza sajtot is, jól összekeverem, és összerotyogtatom. Kész is! Tejföllel kínálom..







Készült még zabpelyhes keksz, drága kicsi kuktámmal!:-)))

3 megjegyzés:

  1. Anikó, Bezártad a másik blogod vagy zártkörű lett? Minden nap benézek mindkét blogodba, de most a másikba valamiért nem sikerült...igazán sajnálnám, ha bezártad volna....Remélem nem..
    Üdv. Pave

    VálaszTörlés
  2. Imádom a sztrapacskát, juhtúróval :) Bármilyen mennyiséget eltűntetek belőle :)

    Indítottam egy játékot, örülnék, ha csatlakoznál.

    VálaszTörlés