2013. szeptember 21., szombat

Cserépben sült káposzta

Cserépben sült káposzta

2kg savanyú káposzta, 1kg oldalas, 0,5 kg darált hús, 1 bögre rizs, só, bors, kömény, majoranna, 1 tojás. 
 A gombóc most úgy készült, hogy a húst a sóval, borssal, rizzsel, 1 tojással, jó eldolgoztam, néha teszek bele egy fej hagymát is. 
Réteges teszem bele, káposzta, hús, pirospaprika, káposzta, majd a gombóc, csempészek bele mindig valami füstöltet, most kolbász tettem, és a végén káposzta kerül, rá pirospaprika, és felöntöm vízzel, hogy majdnem ellepje. Rá a teteje az edénynek, amit előtte beáztatok vízben. Imádom így a káposztát, erős zamatos ízű. Sülési idő 180 fokon, én légkeverésesen sütötten 3,5 órát.

Mai desszert, rizskochk, amit még nem szeleteltünk fel. 
Így jönnek a rétegek

Felirat hozzáadása

Ez van a tetején

ilyen szép az edényem

megsült

Jó étvágyat!:-)

NASI:-)))

Ilyen is nő nálunk, laska

7 megjegyzés:

  1. Jöhetne! Én ma gulyást készítettem disznóhúsból, kalbásszal és krumplival. Készült még hozzá tejfölös, sonkás, szalámis, sajtos lepény is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon finom lett!
      De ati ebédetek is nagyon finom lehetett!:-)

      Törlés
  2. Nagyon jó ötlet, a káposzta nálam mindig nyerő, cserépedényem van, mi kell még?
    én francia almatortát sütöttem, de sajnos már a morzsája is elfogyott.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Próbáld ki, kíváncsi leszek ízlik e majd?

      Valami almásat nekem is kellene sütni...

      Törlés
  3. Ez az edény nagyobb mint egy pataki vagy római tál? Mert a kép alapján igen, de nagyon nagyon tetszik! A sütőben rácsra teszed, vagy ki kell venni a rácsokat is? Azért lenék kíváncsi az űrméretére, mert nekem pataki tálam van és nem tudom, hogy ez a mennyiség beleférne e? A recept szuper!

    VálaszTörlés
  4. Válaszok
    1. Kimosom, de csak kicsit, szeretjük a savanyúbbat. Olyan 5 l lehet a lábas a rácsra teszem a legaljára, együtt melegítem, és beáztatom előtte a lábast. Talán a pataki tálba is belefér, de gombóc nélkül.:-) Nagyon fincsi...:-)

      Törlés