2013. szeptember 27., péntek

Kalács

Nutellás kalács (majdnem)

Tartozom egy vallomással nem igazi nutellából csináltam. Mert ha lenne sem kennék ennyit rá, meg ha lenne sem lenne már...:-))) 4 gyerek mellett az óriási üveg sem lenne elég. Néha veszek, mondom néha, ha nagyon akciós. ;-)
De  a történet ott kezdődik, a sógorom imádja, féltve őrzi is a nutellás üveget, még a gyerekek elől is ha van, de ő sem eszi csak az igazi Nutellát, amit értek én, mert a többinek nincs valami jó íze, elhihetitek próbáltam már én is venni mindenfélét, nem ették, mert nem olyan mint, A nutella. :-) Így ritka vendég nálunk. De a sógoromnak szülinapja volt, mi is nagyobb üveg nutellával leptük meg, anyósom is. Akinek elpanaszoltam, na nálunk egy üveg meg sem kottyan egy evésre a srácoknál, így az ára miatt ritka vendég nálunk. Gondolom csupa jó szándékból vett egy nagy kiszerelésű mogyorókrémet. Ami, mint sejthetitek, nem ízlett a csemetéimnek. Kicsit rosszul esett anyósomnak, aki lelkesen kérdezte unokáit milyen is a mogyorókrém amit vett? Mert a lurkóim, gyors kitérő választ adtak!:-)))
De ugye ne menjen veszendőbe, és így a nasira vágyás nagy úr szlogennel kalácsba megeszik.:-)))

kalács recept, én így szoktam gyors kakaós, mákos, diós, mindenféle kalácsot csinálni..

50 dkg liszt, 1 tojás, 10 cukor, 1 dl olaj, 2 dl tejben felfuttatom a 2 dkg élesztőt. Jól kidolgozom, majd pihentetem. Hozzáteszem, nálunk most hűvös van, nem igazán kelttésztás langymeleg. :-) 
Így mikor feltekerem, akkor is kelesztem és forró sütőben sütöm. 
ui. Látjátok  a dátumot???? Igen igen..:-DDDD



kicsit girbe gurba..:-) Meg megrepedt, na de az íze kárpótol majd remélem.

6 megjegyzés:

  1. Jó lenne ez nem igazi Nutellával is, ami nálunk most éppen van, mert olcsó volt. De Életem Párja sem veszi meg drágán. Én meg, mivel nem szeretem, sehogy sem veszem meg. :-))

    VálaszTörlés
  2. Örömmel látom, hogy belekezdtél!!!
    Gratulálok hozzá!

    VálaszTörlés
  3. Megcsináltam a kalácsot!kicsit variáltam a recepteden-2 tojás, 50dkg lesz helyett 40dkg+daráltam zabpelyhet!Finom lett, 2 kisebb rúd. Almapürével+kakaóval töltve.
    Szombaton sikere volt a barátnőmnél is!
    Köszönet érte!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó! Ez az alaprecept, lehet bátran variálni. A tölteléket főleg. Bár nálunk a kakaós a sztár! :-)

      Törlés