2013. szeptember 12., csütörtök

Karfiol leves, grízes tészta

Karfiol leves ahogy én készítem: pucolok sárgarépát, fehérrépát, zellert, karalábét, egy hagymát és rózsáira szedem a karfiolt, nagy rózsákra, mert kevergetés közben úgyis szét darabolódik ha megfőtt.
Felteszem a zöldségeket sós vízbe főzni, majd ha megfőtt, akkor pirospaprikás rántással sűrítem. Beleszaggatok nokedlit, amit egy tojásból csináltam. Rakok bele egy kis doboz tejfölt, és sok apróra vágott petrezselymet. Összeforralom, és lehet enni. Jó étvágyat!

Grízes tészta:
2dl grízt egy csipet sóval, majd meglocsolva olajjal, addig pirítok, míg olyan szép barna színe nem lesz. Ha kész, még tűzön van, apránként adok hozzá kb 2dl vizet. Állandóan kevergetem, míg szét nem esik a gríz. Ha kész fedőt teszek rá, addig is puhul. Majd ráteszem a kifőtt tésztát, és meglocsolom olajjal, majd megkeverem, és újból rakok rá fedőt, még együtt duzzad a gríz meg a tészta.
Sok finom házi barack lekvárral szeretjük, és por cukorral. Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

  1. Anikó, ma a recepted alapján készítettetm karfiollevest. Mennyei! De tényleg, annyira finom lett, hogy Imola még repetázott is. Ismét csak köszi :)

    VálaszTörlés