2013. szeptember 6., péntek

Szilvalekvár tepsiben, szilva befőtt

,ma ezek (is) készülnek a konyhámban.
És már mérges is vagyok magamra, mert a fotómasinát nem tudtam üzembe helyezni, elem hiányában. Ezen a téren erősíteni kell még magam. Vagy szólhatnék a gyerekeknek, de nincsenek itthon...:-)

Tepsiben készül most a lekvár, klasszikus módon, ki eceteztem a tepsit, majd rá a halom szilva, én egy kicsit megszórtam cukorral, és fahéjjal. Most sül (meg csöpög kifelé..), nemsokára rakom el a befőttet is, nagyon szeretem télen a sültek mellé...ez inkább nekem készül.:-)

Befőtt: Jól megmosott szilvát félre teszem. Szirupot készítek cukorral, vízzel. Ízlés szerint. Amibe teszek szegfűszeget és fahéjt. Jól felforralom, majd beledobom a szilvát, 2 percig főzöm, majd üvegekbe teszem a szilvát felforralom újra  a levét, ráöntöm a szilvára. Celofánt teszek az üvegre, kettő közé szalicilt. Tető, majd száraz dunszt! (gondolkozok egy kis rum hozzá tételén is:-)))
Mégis...:-)))

6 megjegyzés:

  1. nálam is ez a mai program - lekvár ipari mennyiségben.

    VálaszTörlés
  2. Hogy én mennyire szeretem a szilva befőttet. Még régebben tettem el úgy mint a zöldbabot is de sajnos ez a két befőtt nem maradt meg nekem a bérházban. Szilvalekvárt eddig edényben csináltam szintén sütőben a módszerem hasonló ecettel!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, lehet, hogy meleg van nálatok a befőttnek.

      Törlés
  3. De jóóóó, hogy van főzös-sütős blogod is Anikó!:-) Jövök ám gyakran!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó Nelli,hogy itt vagy! Szeretettel látlak!:-)

      Törlés