2015. április 23., csütörtök

Kenyér

Hát itt van a recept! Semmi ördöngösség nincs az én kenyér receptemben. Mostanában minden nap sütök, mert elfogy!:-)

80dkg liszt, 1 pohár kefir, vagy tejföl, 2dl langyos víz, 2 kávéskanál só, 2 kávés kanál cukor, 2 evő kanál olaj, 2 dkg élesztő. Ha száraz a tészta langyos vízzel pótoljuk. Én kenyér sütőben dagasztom, kelesztem, majd kiveszem, formázom, jól megkelesztem, bevagdalom, megsimogatom langyos vízzel, és forr sütőben sütöm. Szoktam bele tenni darált lenmagot. Én azt szeretem a legjobban.


5 megjegyzés:

  1. Nagyon szép a kenyérkéd! Jó a recepted!

    VálaszTörlés
  2. A kenyérkédet megsütöttem igaz fél adagból, nagyon finom! Napokban teszem majd fel! Köszi a receptet!

    VálaszTörlés
  3. Régen sütöttem már kenyeret, de a múlt héten, mikor bizseregni kezdtek az ujjaim, eszembe jutott, hogy a tiédet még nem próbáltam. Kár, mert azóta szinte minden nap meg kell sütnöm, olyan finom. Örök hála a receptedért, nekünk nagyon bejött. Most már nem csak virtuálisan vagy jelen, hanem kézzel foghatóan és nem csak nekem, hanem az egész családnak.

    VálaszTörlés