2013. október 9., szerda

Rakott kelkáposzta

Mai ebédünk, ha lehet mondani a család kedvence. Sokszor csinálom, soha nem marad belőle.:-)

1 nagyobb fej kelkáposztát négybe vágok, kivágom torzsáját, sós vízben megfőzöm, vigyázva nehogy szétfőljön. Közben egy nagyobb fej hagymát megpirítok, ha mellé egy kis szalonna is jut, nem fog megsértődni:-), mellé teszem a darált húst, sózom borsozom, majoránnát szórok rá, és megpirítom a húst, hozzáteszek 3dl-es bögrébe kimért rizst amit előtte megmosok. És együtt megfőzöm. A hús fél kiló volt. Lehet a rizst külön főzni, én egyben szoktam. Tepsiben rétegesen lerakom, öntök alá kis olajat, rá a kelkáposzta, rizses darálthús, majd újra kelkáposzta, hús a végén káposzta, és a tetejét megkenem tejföllel, és erre is öntök egy kis olajat. Fólia alatt sütöm, kb fél órát, majd leveszem a fóliát, és kicsit megpirítom.

Jó étvágyat!




5 megjegyzés:

  1. Mostanában olyan egyhangúan főzök, hogy jól jön minden ötlet!
    A rakott kelkáposztát ismertem (bár még nem főztem), de most nálad olvasva eszembe jutott, hogy tényleg! a rakott kel!
    Megcsináltam, nekünk ízlett is, a gyerekek közül nem mindegyik ette meg, de annyi baj legyen, hátha megszereti!
    Köszönöm a receptet!

    VálaszTörlés
  2. Én nagyon szeretem a rakott kelkáposztát, ahhoz képest de rég főztem, ettem :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszöntelek a blogon!:-) Akkor tessék újra csinálni!:-)

      Törlés
  3. De szeretjük mi is, és nálunk is rég volt. Nálunk Bazsi úgy volt vele, hogy sokáig nem ette meg, mára már Ő is szereti :-)

    VálaszTörlés