2014. február 25., kedd

Paradicsomos káposzta

Mai ebéd egyszerűség jegyében telik. Csak idő kell hozzá. Tegnap láttam a boltban friss pulyka szárnyat, gondoltam megsütöm. Már sütöm is, amit besóztam, borsoztam, majorannáztam, pici vizet aláöntöttem, mellé dobtam 3 gerezd fokhagymát, és olajjal leöntöttem. Letakartam fóliával a cserépedényt, amiben sütöm, és mehet a sütőbe.
Mellé ma paradicsomos káposzta lesz. Nálunk nagyon "menő":-)))
Csíkokra vágom a káposztát, nem nagy csíkokra, majd egy hagymát belekockázok. Sózom, borsozom, köménymagot is teszek bele, szigorúan csak őröltet.:-) Paradicsom konzerv, pici cukor is megy bele, és a végén, mikor megfőtt a káposzta, piros paprikás rántással sűrítem. És ha kell még sózom, cukrozom...

Jó étvágyat!

Ui: Süssünk fánkot Csenge? Süssünk, és fülig ér a száj




a...még papucsot is húzott....:-))))

4 megjegyzés:

  1. óóó, de szeretem! És olyan rég ettem...Köszi, hogy eszembe juttattad! Nagyon jól néz ki egyébként a káposzta is, a hús is és a fánk is, Csengéről nem is beszélve. :)

    VálaszTörlés
  2. Szeretnék befizetni hozzád erre az évre ebédre....::)) ölellek kriszta

    VálaszTörlés