2013. augusztus 25., vasárnap

Nálunk.:-)

Tehát én úgy szoktam főzni, hogy menüt írok. Mondjuk pont a héten nem, de ez most még egy utolsó olyan "laza" hét volt, mikor megengedett. Menüben megpróbálom mindenki kívánságát, vagy amit szeret belecsempészni. Figyelek, hogy legyen tészta nap, leves, főzelék, és hús. Már tudom ki mit szeret, ha lecsót főzök, akkor kell valami mellé, vagy tejberizs, na ez az amit mindig, mindenkor megennének, meg a tejbegríz. Ez minden héten van, és PALACSINTA!:-) Aki eddig olvasta a másik blogom biggyesztéseit, láthatta kb miket főzök. Mondjuk szerencsés vagyok, nincs nagy válogatás. Megesznek mindent, de ha nem, ken egy kenyeret és azt eszi, soha nem kaptam meg, hogy neki miért nem főztem külön.
Ma pecázni voltunk. Kettő felé értünk haza. Kérdeztem, éhesek e nagyon, vagy tudnak várni egy órát? Tudtak, így bab levest főztem, fejtett babból, így könnyebb volt, vagyis gyorsabb.:-) Míg Mesi pucolta a zöldséget, és aprítottam, már főtt a bab. Beleraktam a sárgarépát, zellert, fehérrépát. Meg egy fej hagymát. Már majdnem kész volt, mikor két ujjnyira vágott, egy szál száraz kolbászt tettem bele. Mikor megfőtt a bab is, piros paprikás rántást csináltam, berántottam, majd sok aprított petrezselymet tettem hozzá, és beleszaggattam kiskanállal az 1 tojásból készült nokedlit, utána sóztam, és kész is lett. Egy óra múlva már ettünk is, és bezsebelhettem a "finom volt" mondatot!:-)

6 megjegyzés:

  1. Szerintem sok háziasszony küzd ihlethiánnyal, régen lehetett kapni (lehet hogy most is) olyan naptárakat, amikben minden naphoz egy étel recept volt a hátoldalra nyomtatva :) Lehet, hogyha te is csinálnál egy virtuális menü-naptárat, akkor az igen népszerű lenne. Persze ez csak egy szerény ötlet, nagyon jó a blogod így is ahogy most van :)))

    VálaszTörlés
  2. Én sosem tudtam előre megtervezni a menüt!:(
    Így támogatom Szil ötletét!!! :)

    VálaszTörlés
  3. Mi is - értsd ezalatt, hogy Zolival közösen - egy hétre előre tervezünk, és egy héten egyszer tartunk hozzá bevásárlást, hogy csak a legszükségesebbet kelljen (pl. kenyér, tej) itthon megvenni. Ez a bolt itt nagyon drága, alternatíva nincs. Szóval mi együtt találjuk ki figyelembevéve a gyerekek igényeit is, most, hogy Kristóf oviban van/lesz kicsit könnyebb, mert ő nagyon válogatós (nem tudom miért lett ilyen, esküszöm nem neveltem bele :P).
    Én különben sokat veszek a te biggyesztéseidből, így került fel pl. az "étlapunkra" a gulyásleves, nem tudom miért korábban sosem csináltunk.
    Szil ötlete nagyon jó, csináld meg, őt meg fogadd fel marketingesednek :)

    VálaszTörlés