A rizst következőképpen csinálom:
Másfél bögre rizst sűrű szitán megmosok, majd fél deci olajat megmelegítem, ráöntöm a rizst, és megpirítom. Ha kész ráöntöm a három bögre vizet, sózom. És fedő alatt jól felforralom, kicsit főzöm, majdnem elfőtte a vizet, amikor lezárom a gázt és sok konyharuhával letakarom, és egy kicsit elfelejtkezem róla.:-) Átkeverem tálalás előtt, és ha van friss petrezselyem, hozzákeverem.
Ez ma a töltött dagadóhoz készült! Nagy fájdalmamra, nem tudok olyan tölteléket csinálni, mint anyukám.:-( Pedig én azt úgy szerettem...
Másfél bögre rizst sűrű szitán megmosok, majd fél deci olajat megmelegítem, ráöntöm a rizst, és megpirítom. Ha kész ráöntöm a három bögre vizet, sózom. És fedő alatt jól felforralom, kicsit főzöm, majdnem elfőtte a vizet, amikor lezárom a gázt és sok konyharuhával letakarom, és egy kicsit elfelejtkezem róla.:-) Átkeverem tálalás előtt, és ha van friss petrezselyem, hozzákeverem.
Ez ma a töltött dagadóhoz készült! Nagy fájdalmamra, nem tudok olyan tölteléket csinálni, mint anyukám.:-( Pedig én azt úgy szerettem...
Én is mindig 2x annyi vízet teszek hozzá,mint amennyi rizst mérek ki(szintén bögrével).Amióta így készítem teljesen megpuhul és nem az van,hogy sok vagy kevés víz került bele.
VálaszTörlésPontosan!:-)
VálaszTörlés