2013. augusztus 26., hétfő

Rizs

A rizst következőképpen csinálom:

Másfél bögre rizst sűrű szitán megmosok, majd fél deci olajat megmelegítem, ráöntöm a rizst, és megpirítom. Ha kész ráöntöm a három bögre vizet, sózom. És fedő alatt jól felforralom, kicsit főzöm, majdnem elfőtte a vizet, amikor lezárom a gázt és sok konyharuhával letakarom, és egy kicsit elfelejtkezem róla.:-) Átkeverem tálalás előtt, és ha van friss petrezselyem, hozzákeverem.

Ez ma a töltött dagadóhoz készült! Nagy fájdalmamra, nem tudok olyan tölteléket csinálni, mint anyukám.:-( Pedig én azt úgy szerettem...

2 megjegyzés:

  1. Én is mindig 2x annyi vízet teszek hozzá,mint amennyi rizst mérek ki(szintén bögrével).Amióta így készítem teljesen megpuhul és nem az van,hogy sok vagy kevés víz került bele.

    VálaszTörlés