2013. október 15., kedd

pásztor tarhonya

Gondolom sejtitek, főzök egy folytában. Csak nem mindig jutok ide, hogy feltegyem.:-)
Ma is csak szóban tudom leírni, hogy pásztor tarhonyát csináltam.
Amit a mázas őrségi agyagedényben készült.

Megpirítottam a tarhonyát, majd krumplit pucoltam, felkockáztam, beleraktam az edénybe, felkockázott hagymát is, és a felkarikázott kolbászt, (jó sokat) !:-)Sóztam, borsoztam, kis paradicsomot, paprikát is szeltem bele, és piros paprikát is. Jól összekevertem, és felöntöttem vízzel, rá a teteje, és be a sütőbe, másfél órára, jól összeforrjon. Levettem a végén a fedőt, és kicsit a tetejét megpirítottam. Kész is!

Jó étvágyat

7 megjegyzés:

  1. Ki fogom próbálni. Szerintem kis szalonnával és gombával.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szalonnát azt lehet bele tenni...gomba sem rontja el szerintem!:-)

      Törlés
  2. Szeretem a tarhonyás ételeket különösen ha még krumpli is van benne az csak jó lehet!

    VálaszTörlés
  3. Halihó! irtam ám neked e-mailt, kb egy honapja :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nemár...nem kaptam meg...vagy elkevertem? Megnézem, pedig egyből írni szoktam vissza..Jujjj!:-(

      Törlés